"MIRIS LOVINE", U VIDRI
Kad davež od muža završi u hladnjači
U nedjelju, 25. listopada u 20 sati u Vidri će biti održana premijera predstave "Miris lovi-ne", u režiji Franke Perković i produkciji Kazališta Moruzgva
Objavljeno: 24.10.2015. 6:41:23
Izvor: kritikaz.com
Autor: Kritikaz.com
Miris lovine / Pavle Kocanjer, Izvan fokusa

Komedija "Miris lovine" počinje pripremom večere na kojoj se jednom mjesečno okupljaju tri bračna para. Žene su u kuhinji, a muškarci u dnevnoj sobi igraju improvizirani golf te se kroz čitavu predstavu pojavljuju samo glasovima. Žensko čavrljanje ubrzo zamjenjuju iskrene ispovijesti o brakovima koji su, sva tri, na rubu propast. Vrhunac zapleta predstavlja scena u kojoj su muškarci, pogreškom, zatvoreni u veliku hladnjaču, a tri supruge nađu se pred zanimljivim izborom – osloboditi ih i nastaviti po starom ili se riješiti problema jednom zauvijek.

Komad američke suvremene autorice Michele Lowe blizak je stilu Edwarda Albeeja, a u središtu su radnje ženski likovi i položaj žena.

Režiju potpisuje Franka Perković, a glume Nataša Dangubić, Barbara Nola i Lada Bonacci. Za hrvatski prijevod zaslužna je Mirna Herman Baletić, scenografkinja je Irena Kraljić, kostimograf Robert Sever, glazbu potpisuje Willem Miličević, a oblikovanje svjetla Elvis Butković.