NEMA VIŠE NERVOZE
Kazalište u gepeku - najbolji lijek za prometne čepove
Mini teatar iz Ljubljane pokrenuo je prije nekoliko tjedana vrlo zanimljiv projekt - lutkarsku zabavu za ljude koji su zapeli u prometnoj gužvi
Objavljeno: 29.9.2015. 0:33:20
Izvor: kritikaz.com
Autor: Kritikaz.com
Kazalište u gepeku / YouTube Screenshot

U današnje vrijeme oskudice svih vrsta, ljudi su prestali juriti u zagrljaj umjetnosti te je ona primorana prići njima. Mini teatar iz Ljubljane toga je itekako svjestan te je osmislio izuzetno zanimljiv projekt - "The Trunk Teatar", ili po naški Teatar u gepeku, odnosno prtljažniku.

Ideja teatra je ponuditi malo zabave i umjetnosti onima kojima do toga nije nimalo - nervoznim vozačima koji su zapeli u prometnim čepovima.

Da nije riječ tek o marketinškom triku, već ozbiljnom projektu, pokazuje činjenica da je za potrebe Teatra u gepeku napravljena scena prilagođena gepeku automobila, predstave su skraćene, a glumci obučeni da se uklope u njegovu unutrašnjost.

Na programu tog (zbog gužve) sporo pokretnog teatra za sad su light verzije lutkarskih predstava "Princeza i žabac" i legendarne "Pekare Mišmaš".

"Kazališta moraju biti inovativna da bi privukla i zadržala svoju publiku i svaki ravnatelj kazališta u svijetu zna koliko je to težak posao. Zbog toga sam zadovoljan štto smo pokazali zabavnu moć kazališta na inovativan način i dokazali da dobre stvari zaista dolaze u malim pakiranjima", rekao je Robert Waltl, suosnivač Mini teatra s Ivicom Buljanom, a prenio Media-Marketing