NAJAVA SEZONE 2017./2018.: KNAP
21.9.2017. 1:52:26h
Superjunaci i super ubojstvo za početak super zanimljive sezone
Pomlađene ekipe i s gomilom pozitivne energije Kazalište na Peščenici, popularni Knap, proživljava nova proljeća obogaćena brojnim novinama i vrlo zanimljivim projektima
Izvor: kritikaz.com
Autor: Igor Tretinjak
"Kako ubiti suprugu/supruga bez suvišnih zašto" / Promo - Knap

Posebno zanimljiva novina je platforma Knap+ koja, u ovo vrijeme (kazališnog) siromaštva i sivila što ignorira kazališno traganje, istraživanje i pomicanje granica, otvara vrata probranim predstavama nezavisnih kazališta i kazališnih grupa (već smo pisali o "Vilimovom Shakespeareu" i sigurni smo da nećemo stati na njemu). Knap je ove godine po prvi otvorio vrata i PIF-u, što se pokazalo vrlo uspješnim.

Uz otvorena vrata, Knap će u ovoj sezoni ostvariti nekoliko na papiru vrlo zanimljivih projekata. Sezonu su junački otvorili „Superjunaci“, zagrebačkom premijerom 15. rujna, Kazališne družine Pinklec i Teatra Poco Loco. Knap je zagrebački domaćin te predstave o kojoj ćemo uskoro objaviti veliki kritički dvoboj.

U petak, 29. rujna slijedi prva ovosezonska premijera u vlastitoj produkciji (uz pretpremijeru 22. rujna). Riječ je o komediji „Kako ubiti suprugu/supruga bez suvišnih zašto“ prema tekstu talijanskog pisca Antonia Amurriaa u režiji Borisa Kovačevića, redatelja hit predstava poput "Ja tata" ili "Žene su s Venere, a muškarci s Marsa".

Za kraj godine kazalište Knap u koprodukciji s Gradskim kazalištem Zorin dom iz Karlovca priprema premijeru predstave „Dobri čovjek Bažulek“ pod redateljskom palicom Georgija Para. Predstava je to o malom čovjeku kojemu je život okrenuo leđa. Iz pera Nine Škrabe te sjajnog Mladena Vasarya u glavnoj ulozi i mladu, energičnu i kazališno žestoku glumačku ekipu iz karlovačkog kazališta.

U sklopu platforme Knap+ u listopadu umjetnička organizacija Tragači u koprodukciji s Knapom priprema premijeru predstave „Nora – trenutak pobune“. Scenaristica i glumica Jelena Hađi Manov adaptirala je književni klasik Henrika  Ibsena te ga stavila u kontekst današnjeg vremena.

Početkom listopada po prvi puta u Knapu će se održati Festival prvih u sklopu koga će na daskama kazališta Knap svoj rad „KONZUM/CONSUMEpredstaviti američki multimedijalni umjetnik, pisac i redatelj Kevin Doyl.

U programu kazališta Knapove sezone igrat će i reprizni naslovi  poput legendarne uspješnice "Smisao života gospodina Lojtrice", koja ne silazi s repertoara već 11 godina, zatim  predstave "Amateri", "Koltovi generala Pattonate "Nevjerojatan događaj".

Novom politikom kazalište Knap otvorilo je širom svoja vrata te će kroz brojne suradnje osvježiti program, biti podrška mladim umjetnicima i nezavisnim organizacijama, vratiti najmlađu publiku u svoje gledalište.

Sve ovo na papiru zvuči jako zanimljivo i važno, a vjerujemo da će na sceni i oko nje, obogaćeno pozitivnom energijom koja izbija iz svakog kutka novog-starog Kulturnog centra Pešćenica, biti još zanimljivije. Također, nadamo se da će Knap ustrajati u otvaranju vrata nezavisnim kazalištima i kazalištarcima i da će s vremenom postati žarišna točka novih i svježih kazališnih ideja, izraza i putova. 

ImpressumUvjeti korištenjaSuradnja sa portalomOglašavanje/Predstavljanje ponude
AUTORSKA PRAVA!

Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te s bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora navedenog uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali s izvorom Kritikaz.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem, odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se s uvjetima korištenja portala.

PRAVNA NAPOMENA!

Portal kritikaz.com koristite na vlastitu odgovornost.

© Domagoj Skledar & Igor Tretinjak, 2015 ~ 2019, All rights reserved