U REŽIJI NAGRAĐIVANE LJUDMILE FEDOROVE
28.2.2017. 3:27:28h
Omiljeni lik malih Šveđana i Rusa kreće u osvajanje Zadrana
U srijedu, 1. ožujka, u Kazalištu lutaka Zadar održat će se premijera predstave 'Karlson s krova' koju je po tekstu Astrid Lindgren dramatizirala i režirala nagrađivana redateljica Ljudmila Fedorova
Izvor: kritikaz.com
Autor: Igor Tretinjak
"Karlson s krova" / KL Zadar

Karlson je vrlo nizak muškarac koji živi u kućici skrivenoj iza dimnjaka velike kuće u Stockholmu. Kad pritisne gumb na trbuhu, pojavi se mali pametni propeler na njegovim leđima koji mu omogućuje da leti. Karlson je najbolji u svemu, barem on tako misli. U stvari, jedino u čemu je najbolji je prijateljstvo s dječačićem Svanteom kojega zove Lillebror (mali brat). Karlson i Lillebror idu iz pustolovine u pustolovinu, odnosno iz problema u problem, no na kraju se sve, kako to već ide, završi sretno.

Osim što je bio omiljen u Švedskoj, junak predstave i serijala priča Astrid Lindgren proslavio se 1970-ih u SSSR-u u vlastitom animiranom serijalu. Upravo od tamo, odnosno iz Rusije, stižu nam oblikovateljica lutaka i likovnog dijela predstave Marija Klocheva i redateljica Ljudmila Fedorova, draga i česta gošća hrvatskih lutkarskih kazališta čije su predstave osvojile pravo malo brdašce nagrada (najnagrađivanija među njima je Deveta ovčica).   

Što nam je pripremio jaki ruski tim vidjet ćemo 1. ožujka u KL Zadar. Dotad dodajmo da u predstavi igraju Anđela Ćurković Petković, Dominik Karakašić, Irena Bausović, Sanja Zalović, Josip Mihatov i Juraj Aras, a glazbu potpisuje Tomislav Pehar. 

 

ImpressumUvjeti korištenjaSuradnja sa portalomOglašavanje/Predstavljanje ponude
AUTORSKA PRAVA!

Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te s bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora navedenog uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali s izvorom Kritikaz.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem, odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se s uvjetima korištenja portala.

PRAVNA NAPOMENA!

Portal kritikaz.com koristite na vlastitu odgovornost.

© Domagoj Skledar & Igor Tretinjak, 2015 ~ 2019, All rights reserved