SUBOTA, 10 SATI, POGON JEDINSTVO
Neodoljiv kazališni biser za djecu besplatno na Kliker festivalu
U sklopu Kliker festivala u subotu u 10 sati u Pogonu Jedinstvo pogledajte nagrađivanu predstavu za djecu "Neispričana priča", koja osvaja privlačnim scenskim jezikom, stalnim iznenađenjima i pozivom na odgonetavanje radnje i upisivanje vlastitih značenja
Objavljeno: 13.4.2016. 11:57:15
Izvor: kritikaz.com
Autor: I. T.
Neispričana bajka / Željko Ljubek

"Neispričana bajka" autorski je projekt glumaca zagrebačkog kazališta Trešnja, Radovana Ruždjaka i Aleksandre Naumov te njihova dojučerašnjeg kolege Damira Klemenića, nastao u produkciji Scene Gorica.

Predstava je to kojoj riječi nisu potrebne, jer je priča o svakome od nas, o onome što ne treba biti izgovoreno kako bi se razumjelo. To je odrastanje ispričano kroz topli odnos dvaju bića, djevojčice i dječaka, kroz njihovu igru kojoj je dovoljna mašta što im pomaže da kroz osnove geometrije - točku, pravac i tijelo, spoznaju svijet oko sebe i kako suradnjom mogu otkriti puno više nego sto se to naizgled čini.

Odbacivši govor kao doslovan, ali i limitiran način komunikacije, Aleksandra Naumov i Damir Klemenić, vođeni redateljem Ruždjakom, okreću se finijem, poetičnijem i scenski znatno privlačnijem jeziku pokreta. Njime djeci privlačan i razumljiv način pričaju priču o prijateljstvu, odrastanju i hrabrosti, u isto se vrijeme nudeći raznim čitanjima. Samo odrastanje tako je dočarano (barem) dvojako: razvojem točke u liniju, trokut, mnogokut i tijelo te kroz bajkoviti obračun djevojčice sa strašnim zmajem u kojemu se skrivaju opasnosti i zamke odraslosti. Kako već ide, spas pronalazi u točki s početka – djetetu u sebi.

Predstava gostuje na Kliker festivalu, o kojemu više saznajte ovdje, a možete je pogledati sasvim besplatno u subotu 16. travnja u 10 sati u Pogonu Jedinstvo.

Više o predstavi pročitajte ovdje, a u nastavku pogledajte trailer predstave.