PAP - PERFORMING ARTS PROGRAM
Svašta vidim, svašta znam
Od jeseni 2015. u zagrebačkom Muzeju suvremene umjetnosti djeluje PAP – Performing Arts Program namijenjen profesionalcima i budućim profesionalcima izvedbene umjetnosti
Objavljeno: 11.3.2016. 4:25:15
Izvor: kritikaz.com
Autor: Olga Vujović
Pap - Performing Arts Program / facebook.com/PAPCroatia/

PAP – Performing Arts Program potaknuli su plesni umjetnici Vesna Mačković i Žak Valenta, a obuhvaća edukativni i rekreativni program, te od veljače 2016. i teorijska predavanja.

Redovni satovi edukativnog programa sastoje se od tri cjeline: fizičkog kazališta (Žak Valenta), vokalne tehnike (Davorka Horvat) i suvremenog plesa (Ognjen Vučinić). U veljači je muzikologinja Đurđa Otržan održala dva predavanja s temama „Prikazivanje ljudske figure kroz povijest“ i „Ples na umjetničkim prikazima kroz povijest“ na asocijativan način  prikazujući  promjene u odnosima plesa i društva na temelju odabranih primjera s različitih zemljopisnih lokacija i iz povijesnih razdoblja.

Od ožujka počinje i rekreativan program namijenjen ljudima čiji posao zahtijeva višestano sjedenje, odnosno trećoj životnoj dobi i njihovim unucima. Teorijska predavanja dio su inicijative „Umjetnost dostupna svima“ gdje sami posjetitelji, nakon odslušanog predavanja, odlučuju o cijeni ulaznica ovisno o vlastitim financijskim mogućnostima i zadovoljstvu doživljenog.