PAP: PREDAVANJA ĐURĐE OTRŽAN
Što nam govori prikazivanje ljudske figure i plesa kroz povijest?
PAP, edukativni program za izvedbene umjetnosti koji djeluje u prostorima Muzeja suvremene umjetnosti u Zagrebu, donosi nakon praktičnih i prva teoretska predavanja
Objavljeno: 17.2.2016. 2:37:29
Izvor: kritikaz.com
Autor: I. T.
Dance Lesson / pap-croatia.com

PAP edukativni program za izvedbene umjetnosti organizira Udruga Kamera, a vode Žak Valenta i Vesna Mačković. Njima će se 20. veljače pridružiti Đurđa Otržan, muzikologinja i spisateljica, koja će u dva subotnja termina održati predavanja na sljedeće teme:

- Prikazivanje ljudske figure kroz povijest (subota, 20.2. u 20h)

- Ples na umjetničkim prikazima kroz povijest (subota, 27.2. u 20h)

Što nam umjetnički prikazi ljudske figure kroz povijest mogu pokazati? Može li se iz umjetničkih prikaza ljudske figure kroz povijest očitati razvoj ljudskih kapaciteta? Naglašavaju li oni stvarnost ili unutarnju duševnu zbilju prikazivača? Kako su umjetnici vidjeli umjetnost drugih, poglavito plesnih umjetnika i kako su je prikazivali? Kako su umjetnici prikazivali duhovna dostignuća svoje epohe?
Na ta i druga pitanja, odgovore potražite na arheološkim spomenicima diljem svijeta tijekom dvaju izlaganja Đurđe Otržan.

Đurđa Otržan je muzikologinja i spisateljica. Na Filozofskom fakultetu u Zagrebu završila je studij komparativne književnosti (1975.), a na Muzičkoj akademiji studij muzikologije (1979.). Djelovala je kao urednica redakcije ozbiljne glazbe Hrvatskog radija 3, članica umjetničkog savjeta MBZ-a ( 2003.) i ocjenjivačkih sudova međunarodne nagrade „Prix Italia“ (1994. 2008.i 2010.), predsjednica ocjenjivačkog suda za nagrade HRT-a, „Orlando“ (2008.). Kao autorica stvarala je glazbu za scenska djela, dramu, film i televiziju.  Prozna spisateljica i autorica scenarija.

Više o radu Đurđe Otržan pogledajte ovdje.
Cijena: Teoretska predavanja PAP-a dio su inicijative "Umjetnost dostupna svima" prema kojoj se sjedeća mjesta samo rezerviraju, a svaki posjetitelj ovisno o zadovoljstvu primljenim sadržajem i vlastitom životnom standardu pri izlasku određuje iznos koji donira.

Rezervacije s imenom i prezimenom na: info@pap-croatia.com ili 099 200 40 40.