CD I DVD: RADE I ARSEN U LISINSKOM
Koncert za pamćenje i sjećanje
Dana 11. veljače 2016. promoviran je dvostruki CD i jednostruki DVD s prošlogodišnjeg koncerta Rade Šerbeždije u KC Vatroslava Lisinskog, na kojemu je gost-domaćin bio Arsen Dedić
Objavljeno: 15.2.2016. 0:32:32
Izvor: kritikaz.com
Autor: Olga Vujović
Rade Šerbedžija / crorec.hr

21. travnja 2015. poznati glumac i glazbenik Rade Šerbedžija imao je sa sastavom " Zapadni kolodvor"  zakazan koncert u Velikoj dvorani Koncertne dvorane Vatrosla Lisinskog u Zagrebu. Na nedavnom predstavljanju snimke koja se sastoji od 2 CD-a i 1 DVD, Šerbedžija se prisjećao koncerta na kojem je počasni gost bio njegov poetski i pjevački idol Arsen Dedić. „Bio je to moj koncert“, rekao je Šerbedžija, "ali važnija mi je bila njegova pojava na tom koncertu“, što je i dokazao, jer svi koji pamte taj koncert, pamte jednako intenzivno Arsenov nastup (cijeli drugi CD je  s njegovim izvedbama).

"Bio je najveći, najposebniji u cijeloj Jugoslaviji, čovjek koji je svoje imao i prezime uklesao u naše sudbine", napomenuo je Šerbedžija, prisjećajući se njihovog prvog susreta u svojoj ranoj mladenačkoj dobi i dodajući: „Sretan sam da sam živio u vrijeme Arsena Dedića“.

A kada već spominjemo vrijeme, evo još jedne Šerbedžijine napomene: "Albert Camus je napisao da je svaki čovjek poslije četdesete odgovoran za svoje lice, ali svaki glumac poslije četrdesete za svoj glas".

U izdanju Croatia Recordsa glazbeni zapis nije samo koncert za pamćenje, već i za sjećanje, jer prošlo je vrijeme velikog Arsena uživo.