CD I DVD: RADE I ARSEN U LISINSKOM
15.2.2016. 0:32:32h
Koncert za pamćenje i sjećanje
Dana 11. veljače 2016. promoviran je dvostruki CD i jednostruki DVD s prošlogodišnjeg koncerta Rade Šerbeždije u KC Vatroslava Lisinskog, na kojemu je gost-domaćin bio Arsen Dedić
Izvor: kritikaz.com
Autor: Olga Vujović
Rade Šerbedžija / crorec.hr

21. travnja 2015. poznati glumac i glazbenik Rade Šerbedžija imao je sa sastavom " Zapadni kolodvor"  zakazan koncert u Velikoj dvorani Koncertne dvorane Vatrosla Lisinskog u Zagrebu. Na nedavnom predstavljanju snimke koja se sastoji od 2 CD-a i 1 DVD, Šerbedžija se prisjećao koncerta na kojem je počasni gost bio njegov poetski i pjevački idol Arsen Dedić. „Bio je to moj koncert“, rekao je Šerbedžija, "ali važnija mi je bila njegova pojava na tom koncertu“, što je i dokazao, jer svi koji pamte taj koncert, pamte jednako intenzivno Arsenov nastup (cijeli drugi CD je  s njegovim izvedbama).

"Bio je najveći, najposebniji u cijeloj Jugoslaviji, čovjek koji je svoje imao i prezime uklesao u naše sudbine", napomenuo je Šerbedžija, prisjećajući se njihovog prvog susreta u svojoj ranoj mladenačkoj dobi i dodajući: „Sretan sam da sam živio u vrijeme Arsena Dedića“.

A kada već spominjemo vrijeme, evo još jedne Šerbedžijine napomene: "Albert Camus je napisao da je svaki čovjek poslije četdesete odgovoran za svoje lice, ali svaki glumac poslije četrdesete za svoj glas".

U izdanju Croatia Recordsa glazbeni zapis nije samo koncert za pamćenje, već i za sjećanje, jer prošlo je vrijeme velikog Arsena uživo.

 

ImpressumUvjeti korištenjaSuradnja sa portalomOglašavanje/Predstavljanje ponude
AUTORSKA PRAVA!

Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te s bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora navedenog uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali s izvorom Kritikaz.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem, odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se s uvjetima korištenja portala.

PRAVNA NAPOMENA!

Portal kritikaz.com koristite na vlastitu odgovornost.

© Domagoj Skledar & Igor Tretinjak, 2015 ~ 2019, All rights reserved