PRESTIŽNA NAGRADA ACE
Predstava 'Moj sin samo malo sporije hoda' osvojila argentinske kritičare
Predstava 'Moj sin samo malo sporije hoda', po tekstu Ivora Martinića, a u produkciji kazališta Apacheta iz Buenos Airesa, osvojila je nagradu društva kazališnih kritičara Argentine za najbolju predstavu nezavisnog kazališta
Objavljeno: 28.8.2015. 2:57:57
"Moj sin samo malo sporije hoda" / alternativateatral.com

Predstava je bila nominirana u 6 kategorija, kako piše Culturenet.hr, a osim nagrade za najbolju predstavu dobila je i nagradu za najboljeg redatelja (Guillermo Cacace) i najbolju glumicu (Paula Fernandez Mbarak).

ACE je najvažnija kazališna nagrada u Argentini koju dodjeljuju kazališni kritičari najboljim kazališnim predstavama i pojedincima za proteklu sezonu (dodajmo kako važnost nagrade ukazuje na utjecaj kazališne kritike u Argentini). Kazališna scena u Buenos Airesu je iznimno živa. Prema podacima Ministarstva kulture Grada Buenos Airesa, Buenos Aires ima sveukupno 199 kazališta i 235 dvorane , u što se ubrajaju državna, komercijalna i neovisna kazališta.

Predstava je premijerno izvedena 21. studenog 2014. godine u sklopu Međunarodnog festivala dramatike Europa + Amerika, a partner programa iz Hrvatske bio je Hrvatski centar ITI uz podršku Zaklade Hrvatska kuća - Croatia House. Ulaznice za predstavu rasprodane su šest mjeseci unaprijed, a argentinski mediji su predstavu prozvali „fenomenom nezavisnog kazališta“. 

Krajem sljedećeg mjeseca predstavu očekuje gostovanja na najprestižnijem kazališnom festivalu Južne Amerike FIBA.