"DUET ZA JEDNOG", OD 20. 1. NA SCENI RIBNJAK
17.1.2018. 0:43:17h
"Predstava koja daje nadu u moguće iscjeljenje"
U Centru mladih Ribnjak 20. siječnja u 20 sati premijerno će se, u produkciji umjetničke organizacije Točke na i i Ane Vilenice, izvesti 'Duet za jednog', prva hrvatska predstava s tematikom borbe protiv multiple skleroze
Izvor: kritikaz.com
Autor: I. T.
"Duet za jednog" / Domagoj Dragaš

Predstava „Duet za jednog“ nastala je prema dramskom tekstu engleskog dramaturga Toma Kempinskog, koji je doživio velik uspjeh na kazališnim daskama diljem Europe te je 1986. ekraniziran s Julie Andrews u naslovnoj ulozi.

Predstava je inspirirana istinitom pričom slavne glazbenice kojoj se, nakon što joj je dijagnosticirana opaka bolest i iz ruku oduzeta najveća ljubav - violina, cijeli život ruši kao kula od karata. Kako bi se izvukla iz ralja depresije koja ju je okovala kao posljedica bolesti, odlazi redovito na seanse kod psihijatra.

„Izbor je pao na ovaj dramski tekst jer precizno i humano, bez dociranja i uistinu ljudski iskreno, progovara o našim unutarnjim strahovima. Kad smo stjerani pred zid svi se bavimo drugima, a trebali bismo se posvetiti, kako ih Kempinski naziva, svojim unutarnjim akordima, te se putem njih definirati kao ljudi. To je proces koji bi svatko ponaosob trebao proći, a ne samo oboljeli od teških bolesti. Zato se ova predstava tiče svih nas“, objasnila je redateljica predstave Iva Srnec.

Violinistkinju shrvanu bolešću utjelovila je Ana Vilenica, dok psihijatra igra Tomislav Krstanović

„Ova predstava daje nadu da je iscjeljenje moguće. Ako ne fizičko, jer za tu bolest nema lijeka, onda barem duhovno i osobno“, rekla je Vilenica.

Scenografske mizanscene složile su Marijana Miloš i Maja Marković, za kostimografiju se pobrinula Iva Šimunović, dok je grafički dizajn povjeren Imeldi Ramović. Glazbene partiture violine preuzela je Dunja Delač, a sve produkcijske zahvate obavila je Ana Miljanić.

Repriza premijere zakazana je za dan poslije, 21. siječnja, za koju se mogu rezervirati i kupiti ulaznice sat vremena prije početka predstave na blagajni Centra mladih Ribnjak po cijeni od 70 kuna, uz 50 posto popusta za studente i umirovljenike, kao i putem njihova online sustava. Sve informacije mogu se pronaći na https://www.cmr.hr/.

ImpressumUvjeti korištenjaSuradnja sa portalomOglašavanje/Predstavljanje ponude
AUTORSKA PRAVA!

Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te s bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora navedenog uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali s izvorom Kritikaz.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem, odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se s uvjetima korištenja portala.

PRAVNA NAPOMENA!

Portal kritikaz.com koristite na vlastitu odgovornost.

© Domagoj Skledar & Igor Tretinjak, 2015 ~ 2018, All rights reserved